17-ет годишната американка Лени Медсън е изявила желание да  се

...
17-ет годишната американка Лени Медсън е изявила желание да  се
Коментари Харесай

17-ет годишна американка с желание да се състезава за България



17-ет годишната американка Лени Медсън е изявила предпочитание да  се състезава за България. Спортната гимнастичка е с двойно поданство, родена е в Германия, майка й е българка, а татко й американец, изясни президентът на БФ Красимир Дунев

" Гледали сме осъществявания на Лени единствено на видео. Очакваме я на 10 октомври в залата на " Раковски " дружно с нейната треньорка ", добави Дунев.

Олимпийският ни вицешампион от Игрите в Атланта разкри, че на идното международно състезание в Катар България няма да взе участие с тимове при мъжете и дамите. На шампионата страната ни ще бъде показана единствено от двама мъже и една жена.

" Предвид представянето на дамите на европейското състезание в Глазгоу, многото травми и финансови аргументи, взехме решение да участваме на международния шампионат единствено с трима гимнастици ", съобщи Дунев.

Подготовка за Мондиала при мъжете водят шестима гимнастици. Старши треньорът на тима Милко Танкушев съобщи, че ще разчита и на живеещият и трениращия в Съединени американски щати Йордан Александров.

За шампионата се приготвят още Светослав Ангелов, Димитър Бардарски, Димитър Димитров, братята Христос и Исус Маринови, както и финалиста на прескок от европейското състезание в Глразгоу Димитър Димитров.

„ Сега желая да се надграждам, ще се постарая доста. Искам да създадат един нов прескок за международното състезание и да увелича началната си базова оценка на земна гимнастика ", сподели Димитров.

При дамите за международното ще се приготвят четири състезатели – Грета Банишка, Елизабет Василева, Йоанна Янкова, Памела Георгиева и  Десислава Тодорова.

На срещата с медиите президентът Красимир Дунев  разкри, че на европейското в Глазгоу единият от състезателите при младежите Мартин Мишев е бил на прага да изпадне в инсулинова кома, защото е отключил диабет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР